Posts

Showing posts from August, 2016

#9 - Mendaki Bukit Broga (1st trip)

Image
Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarokatuh.

       Alhamdulillah, semalam (Ahad, 21 Ogos 2016), aku bersama kawan2 aku, Rizal, Aziz, dan Shahir who is known as Jejaka Jambu mendaki Bukit Broga yang bertempat di Semenyih, Selangor. Perjalanan dari Simpang Empat ke Bukit Broga ni mengambil masa dalam 1 jam 30 minit melalui jalan dalam. Haaaa, kepada student2 UniKL MICET, tak jauh pun tempat ni, buatlah program official atau pun tak. Aku suggest sangat dak2 kelab Explorasi buat aktiviti camni waktu awal2 semester.

       Kami gerak dalam 3.30 pagi dan sampai pun agak awal sikit daripada masa jangkaan. Parking (kawasan kelapa sawit) dikenakan charge RM3.00. Fasiliti yang ada di kawasan parking tu ialah surau (tak besar mana), tandas (hanya untuk mandi, kena bayar RM1), dan juga gerai2 makan serta souvenier (t-shirt Bukit Broga).

       Jadi kami mendaki seawal jam 5 pagi camtulah lebih kurang dan masa pendakian mengambil masa selama 1 jam. Kami mulakan pendakian awal sebab senang nak…

#8 - Mendaki Gunung Datuk (2nd Trip)

Image
Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarokatuh,

      Alhamdulillah, semalam (Ahad, 14 August 2016) aku dengan dua orang kawan aku Rizal dan Aziz pergi mendaki Gunung Datuk. Sebelum ni, aku dah cerita jugak pasal Gunung Datuk, cuma gambar view di atas puncak tak ada, boleh rujuk di link ni . So, kali ni aku letak gambar di atas puncak Gunung Datuk. Dalam gambar, Rizal belah kiri, Aziz belah kanan. Mereka meraikan moment friendship, ecece, hahaha.



       Maaflah sebab dah lama tak update. Yelah aku ni buzy dengan Final Year Project (FYP), tambah2 lagi aku kerja full time dekat kilang automotif sementara cuti semester 4 bulan ni. Aku buat FYP pun bila aku shift malam. Aku pun excited jugak sebenarnya bila sampai puncak ni sebab susah nak dapat view cantik macam ni, ikut rezeki. Nak diikutkan, Rizal kata still tak nampak kapal2 dekat laut sana sebab belah sana ada awan tutup. So, next time insyaAllah, aku datang dan ambil gambar lagi.

Gambar2 diambil menggunakan kamera Olympus model TG-…